Állatvédelem

Horror: belerángatott egy ötéves kisfiút a medencéjükbe egy piton - képek

Egy ötéves ausztrál kisfiút egy piton rántott be egy úszómedencébe - és csodával határos módon túlélte a szörnyű támadást, miután nagyapja a segítségére sietett.

2022.11.26 18:06ma.hu

Beau Blake a bátyjával strandolt otthon, amikor egy 3 méteres piton bukkant elő a kertben lévő bokrok közül, és megharapta a fiút, miközben az a medence szélén sétált. A hüllő szorosan a fiú köré tekeredett, és berántotta a medencébe.

Ben Blake, a fiú édesapja egy helyi lapnak elmondta, hogy látták, amint egy nagy fekete árnyék bukkan elő a bozótosból, és mielőtt leért volna a medence aljára, teljesen körbetekerte kisfia lábát és magával ragadta.

Blake elmondta, hogy szerinte a piton "csak ült ott és várt, hogy jöjjön valami". A hüllő szorosan a fiú köré tekeredett, és berántotta a medencébe.

A tragédiát azonban sikerült elkerülni, amikor a fiú 76 éves nagyapja beugrott a medencébe, megragadta a fiút és a még mindig összefonódott kígyót is, kirakta a medence szélére, majd fia körülbelül 15-20 másodperc múlva választotta szét a fiút és a kigyót, amit "némi megpróbáltatásnak" nevezett.

Beau-t később a piton fogai által a lábán okozott sebek miatt kezelték.

"Nagyon megrázott, de hálás vagyok, hogy minden rendben van... meglátogattuk a kórházban, bekötözték a sebeit, és ma este sok ölelést kaptak a fiaim. Szülők, az elképzelhetetlen is megtörténhet! Tartsátok nyitva a szemeteket" - írta a gyermek édesanyja, Tesse Ferguson egy Facebook-bejegyzésben.

Blake elmondta, hogy édesapja az elmúlt 36 évben körülbelül 10 kígyóval találkozott a birtokán.

Ausztráliában 15 pitonfaj él. Ezek a kígyók nem mérgesek, és úgy ölik meg zsákmányukat, hogy testükkel körbetekerik azt, mielőtt megfojtják és lenyelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.