Állati

Csaknem 27 éves a világ legidősebb macskája

Bár a cica süket és rosszul lát, ezt leszámítva kitűnő egészségnek örvend.

2022.11.24 18:14MTI

Huszonhat évével és 329 napjával Flossie a világ legidősebb macskája - közölte a Guinness Rekordok Könyve csütörtökön.

A fekete-barna bundás jószág közel egyidős új gazdájával, a 27 éves Vicki Greennel.

"Mindig tudtam, hogy Flossie különleges macska, de azt nem gondoltam volna, hogy egy világrekorderrel fogok egy fedél alatt lakni" - mondta a London délkeleti részén élő lány.

Bár a cica süket és rosszul lát, ezt leszámítva kitűnő egészségnek örvend - magyarázta Vicki Green, aki nemrég fogadta örökbe az idős állatot.

A rekord elismertetési folyamatát a macskamentéssel és -örökbeadással foglalkozó Cats Protection nevű szervezet indította el, amikor meglátták, hogy Flossie állatorvosi papírjai szerint már majdnem 27 éves. A macska idén augusztusban került hozzájuk, miután akkori gazdája nem tudott megfelelően gondoskodni róla - írja a Guinness Rekordok honlapja.

Flossie eredetileg kóbor macska volt, első gazdája 1995 decemberében pár hónaposan fogadta örökbe. Amikor 10 évvel később gazdája elhunyt, annak testvére fogadta be, ám 14 évvel később ő is meghalt. Flossie ekkor első gazdája fiához került, aki azonban pár év után már nem tudott róla gondoskodni, így a Cats Protectionhöz fordult segítségért.

Emberi évekre átszámolva Flossie legalább 120 éves - hangsúlyozta Naomi Rosling, a Cats Protection munkatársa.

A Guinness Rekordok Könyvének főszerkesztője, Craig Glenday Jeanne Calment-hoz hasonlította a macskát. A francia nő 122 évével és 164 napjával a legidősebb ember, aki valaha élt a világon.

Azonban a történelem legidősebb macskája címének elnyeréséig még hosszú az út. Ezt a rekordot az amerikai Creme Puff tartja, aki 38 évet és 3 napot élt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.