Bűnügy-lopás

Több mint 4000 csavar tűnt el az indiai Yamunanagar hídról

Idén áprilisban hasonló esetet jelentettek Biharból, ahol egy hidat loptak el tolvajok.

2022.09.22 08:41ma.hu

Egy meglehetősen bizarr lopási ügyben több mint 4000 anyát és csavart loptak el egy acélgerendás hídról az indiai Haryana Yamunanagar körzetében.

A lopásra azután derült fény, hogy egy hatósági mérnök megvizsgálta a Saharanpur-Panchkula-344-es nemzeti autópályán épített hidat, és megállapította, hogy több ezer anyacsavar hiányzik. A hidat építő építő cég által benyújtott panasz alapján ismeretlen személyek ellen indítottak eljárást. Genovában egyébként idén nyáron kezdődött csak meg a 2018-as hídomlás miatti per.

Idén áprilisban Biharból jelentettek egy hasonló esetet, ahol egy mintegy 500 tonnás valódi vashidat loptak el tolvajok. A hidat 1972-ben építették az Arrah-csatorna felett Amiyawar falunál, és veszélyesnek nyilvánították, a helyi falusiak pedig nem használták. A tolvajbanda a vashíd eltávolítása során a helyi öntözési osztály tisztviselőinek és a falusiaknak a segítségét vették igénybe, gázvágó és földmunkagépek segítségével fényes nappal lebontották a 60 láb hosszú vashidat, és három nap alatt elvitték a fémhulladékot. Mire a helyeik rájöttek a turpisságra, a tolvajoknak nyoma veszett. Ohióban is elloptak az egész hidat.

2021 decemberében,a Samastipur vasúti részleg egyik mérnöke eladott egy vasúti mozdonyt. A Samastipur Loco Diesel Shed vasúti alkalmazottjának, Rajiv Ranjan Jha-nak viszonylag rövid időn belül sikerült eladnia egy régi gőzmozdonyt, amely a Purnea Court Station (Purnea udvari állomás) állomáson hevert. A Samastipur divízió gépészmérnökének (DME) hamisított levelét mutatta fel, darabokra vágta a mozdonyt, majd ócskavasként eladta.

Nemrég összeomlott egy kongói híd, miközben a tisztviselők átvágták a szalagot az avatáson, még videó is készült rőla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.