Három évvel ezelőtt is így szöktették meg őket

Két bűnöző helikopteren szökött meg egy görög börtönből

elikopterrel távozott vasárnap egy Görögországban jól ismert bűnözőpáros egy állítólag szigorúan őrzött börtönből, pontosan úgy és onnan, ahogyan és ahonnan egyszer már megszöktették őket nem egészen három évvel ezelőtt.

2009.02.22 19:13MTI

A helikopter a börtönudvar fölé repült a rabok kora délutáni sétája idején, kötélhágcsót eresztett le, s a 43 éves Vaszilisz Paleokosztasz görög bűnöző, akit emberrablásokért és bankrablásokért csuktak le, valamint 34 éves albán bűntársa, az emberölésért elítélt Alket Rizai villámgyorsan felmászott a légi jármű fedélzetére. A börtönőrök tüzet nyitottak, de nem tudták megakadályozni a szökést.

Kevéssel később megtalálták a helikoptert üresen a főváros Kapandriti nevű északi elővárosában. Az Athén közelében fekvő Koridallosz település állítólag szigorúan őrzött börtönéből szökött meg a két veszélyes bűnöző, ugyanonnan, ahonnan ugyanezzel a módszerrel már megszöktek egyszer, 2006 júniusában. Rizait akkor két hónappal később elfogták, Paleokosztaszt azonban csak a múlt év tavaszán sikerült kézre keríteni és újra rács mögé dugni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.