Terrorizmus

Lövöldözés a függetlenség napi felvonuláson az Egyesült Államokban - videó

Legalább öt ember meghalt egy július negyedikei rendezvényen az Illinois állambeli Highland Parkban.

2022.07.04 20:09ma.hu

Öt ember meghalt és további 16 megsebesült egy lövöldözésben, amely egy függetlenség napi felvonulást ért az Illinois állambeli Highland Parkban - jelentette hétfőn a helyi média a hatóságokra hivatkozva.

A lövöldözés körülbelül 10 perccel azután történt, hogy a felvonulás helyi idő szerint délelőtt 10 órakor elkezdődött Chicago külvárosában. A rendőrség felszólította az embereket, hogy oszoljanak, és látták, hogy puskákkal járőröznek a környéken a lövöldözőt keresve.

Az interneten felbukkant egy videó, amelyen az emberek pánikszerűen futnak, amikor az ünnepség alatt lövéseket hallanak.

Highland Park polgármestere, Nancy Rotering twitteren közölte, hogy a város negyedikei ünnepét törölték, és arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárost.

A helyi médiában idézett források szerint a lövöldöző egy magas épület tetejéről tüzelhetett.

Több szomszédos település, köztük Deerfield, Evanston és Skokie "óvatosságból" lemondta a július negyedikei rendezvényeit.

Brad Schneider, Illinois állam demokrata képviselője Twitteren közölte, hogy a felvonulási útvonal elején volt, amikor a lövöldözés kitört.

"Hallom, hogy életeket vesztettünk és mások megsérültek" - írta tweetjében.

A lövések a Central Avenue és a Second Avenue környékén dördültek el a felvonulási útvonal mentén, Highland Park belvárosában, a Chicagótól északra fekvő, jómódú külvárosban. Míg városi szomszédja hírhedt a magas szintű fegyveres erőszakról, magát Highland Parkot általában figyelemre méltóan biztonságosnak tartják, az erőszakos bűncselekmények aránya 75%-kal alacsonyabb az országos átlagnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.