Koronavírus-járvány

Tovább terjed a koronavírus Észak-Koreában - videó

Az elszigetelt Észak-Koreában a világ egyik legrosszabb egészségügyi rendszere működik, a 26 milliós ország állampolgárai nincsenek beoltva koronavírus ellen.

2022.05.21 13:43ma.hu

Közel 220 ezer új lázas beteget regisztráltak az utoljára vizsgált 24 órában – jelentették az észak-koreai hatóságok. Az ázsiai ország vezetője, Kim Dzsong Un korábban azt mondta, hogy előrelépés történt a koronavírus-járvány terjedésének lassításában, a fertőzöttségi adatok azonban egyre aggasztóbbak.

Az elszigetelt Észak-Koreában a világ egyik legrosszabb egészségügyi rendszere működik, a 26 milliós ország állampolgárai nincsenek beoltva koronavírus ellen.

Szakértők szerint Észak-Korea szinte bizonyosan lekicsinyli a vírus terjedésének valódi mértékét, és nem túlzottan hihető számokat közöl a halálos áldozatok számáról. A hivatalos adatok szerint eddig 66-an haltak meg azóta, hogy április végén azonosították a COVID-betegséget, és mintegy 2 millió 400 ezren betegedtek meg.

Észak-Korea két és fél évig tagadta a vírus jelenlétét, mielőtt nemrégiben beismerte az omikron variáns felbukkanását. Jelentések szerint most több mint egymillió egészségügyi dolgozót mozgósítottak lázas emberek felkutatására és karanténba helyezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.