Katasztrófa

Összeomlott egy toronyház Nigériában, több tucatnyian a romok alatt rekedtek - videó

Munkások és helyi lakosok együtt próbálják kimenteni az embereket a törmelék alól.

2021.11.02 07:26MTI

Nigéria legnagyobb városában, Lagosban hétfőn összeomlott egy építés alatt álló 25 emeletes toronyház, több tucat munkás rekedhetett a romok alatt, legkevesebb hat ember elhunyt - közölte Ibrahim Farinloye, a helyi katasztrófavédelem ügyvivő vezetője.

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan szorultak a romok közé, de eddig legalább három munkást sikerült élve kimenteni. Egyikük a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy mintegy ötvenen dolgoztak az Ikoyi városrészben található épületben, amikor a házomlás történt.

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint munkások és helyi lakosok együtt próbálják kimenteni az embereket a törmelék alól.

A dpa német hírügynökség megjegyezte, hogy nem számítanak ritkaságnak a házomlások Lagosban. A legtöbb ilyen incidens hátterében s a biztonsági előírások be nem tartása és a silány minőségű építőanyagok állnak.

Másfél éve, 2019 márciusában egy iskola épülete omlott össze több mint húsz ember életét kioltva, negyvennél többen sérültek meg; az áldozatok többsége diák volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.