Miért követtek el tömeges öngyilkosságot?

Öngyilkos katonák: megcsappant a US Army legénysége

Soha annyian nem lettek öngyilkosok az amerikai katonaságnál, mint tavaly - derült ki a csütörtökön Washingtonban közzétett adatokból.

2009.01.30 07:25MTI

2008-ban 143 amerikai katona vetett véget önkezével az életének. A megelőző évben 115 katona lett öngyilkos, de már ez az adat is rekordnak számított. 

Négy éve folyamatosan nő a seregben elkövetett öngyilkosságok száma. Az adatok részben arra vezethetők vissza Peter Chiarelli, a hadsereg egyik tábornoka szerint, hogy az iraki és az afganisztáni amerikai katonai beavatkozás miatt megnövekedett a stressz a seregben; a katonáknak gyakrabban kell külföldi bevetésen részt venniük, és a korábbinál hosszabb ideig tartanak ezek a kiküldetések. 

Az öngyilkos katonák kétharmada olyanok közül került ki, akik éppen külföldön állomásoztak, vagy korábban teljesítettek szolgálatot külföldön. A hadseregben elkövetett öngyilkosságok aránya ugyanakkor nem kiemelkedő a teljes amerikai népességgel összevetve: a katonák és a civilek körében egyaránt kerekítve 20 öngyilkos jut 100 ezer főre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.