Koronavírus

Az Európai Bizottság az uniós járványügyi intézkedéseket összefoglaló mobilalkalmazást indított

Az alkalmazás heti frissítéssel térképet közöl, amely színkóddal segít eligazodni az unió minden egyes régiójának járványügyi helyzetét illetően.

2020.12.14 18:48MTI

Az Európai Bizottság Re-open EU néven ingyenesen letölthető mobilalkalmazást indított a koronavírus-járvány kapcsán Európa-szerte meghozott egészségügyi, biztonsági és utazási intézkedésekről - közölte az uniós bizottság hétfőn.

A mobilalkalmazás a hasonló nevű, nyár elején létrehozott webhely telefonos, könnyen hozzáférhető változata, amely valós idejű, naprakész és átfogó tájékoztatást közöl a 27 uniós tagállamban, valamit Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban kialakult egészségügyi helyzetről és az egyes országokban bevezetett biztonsági és utazási intézkedésekről.

A felhasználók a nemzeti karanténintézkedésekkel, tesztelési követelményekkel, illetve kontaktkövető és figyelmeztető mobilalkalmazásokkal kapcsolatos legfrissebb információkat is megtalálhatják a portálon. Az alkalmazás heti frissítéssel térképet közöl, amely színkóddal segít eligazodni az unió minden egyes régiójának járványügyi helyzetét illetően. A mind a 24 hivatalos uniós nyelven közzétett tájékoztatás az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központból (ECDC) és a tagállamoktól beérkező, ellenőrzött adatokon alapul - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.