Illegális bevándorlás

Az uniós polgárok háromnegyede aggódik az illegális migráció miatt

Sőt, évek óta növekszik Európában.

2020.12.12 14:05MTI

Az uniós polgárok háromnegyede aggódik az illegális bevándorlás miatt - mondta a Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzésére hivatkozva Janik Szabolcs igazgatóhelyettes szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az illegális migráció miatti aggodalom évek óta növekszik Európában.

A Századvég Alapítvány Európa Projekt elnevezésű átfogó közvélemény-kutatásáról készült elemzés alapján elmondta, hogy a régi uniós tagállamokban - Nyugat-Európában és Észak-Európában - az emberek jobban aggódnak az illegális migráció miatt, mint a keleti tagállamokban. A közvélemény-kutatás válaszaiból látható, hogy tízből hét-nyolc ember továbbra is komoly problémának találja a migrációt - tudatta.

A megkérdezettek 57 százaléka vélekedett úgy, hogy elsősorban gazdasági bevándorlók érkeznek Európába - mondta, megjegyezve, az elmúlt évek felmérései fényében elmondható, hogy egyre többen vélik ezt.

A tagállamok adatai szerint tíz menedékkérelmezőből öt-hat nem jogosult védelemre - fűzte hozzá. Hangsúlyozta: immár nem menekültválság, hanem migrációs válság típusú narratíva él Európában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.