Járvány

Koronavírus - 50 ezer maszkot loptak el egy kölni kórházból

A bűncselekményt az intézmény egyik dolgozója fedezte fel.

2020.03.17 11:16MTI

Ötvenezer egészségügyi maszkot loptak el egy kórház raktárából Kölnben - tudatta a rendőrség kedd hajnalban.

A bűncselekményt az intézmény egyik dolgozója fedezte fel. A városban működő válságstáb arra szólította fel a kórházakat: azonnal jelentsék, hogy milyen eszközökre van szükségük a Kínából indult új koronavírus elleni védekezéshez, és tegyenek óvintézkedéseket az eltulajdonítások megakadályozása érdekében.

"Ez a lopás új minősége. Normál esetben ezek filléres eszközök, de most mégis van rájuk kereslet" - mondta a város kórházainak szóvivője, kiemelve, hogy a bűncselekmény miatt nem lesznek fennakadások, továbbra is van elegendő maszk. Németországban több mint hatezer a fertőzöttek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.