Baleset

Gyúlékony anyagot használt, felgyújtotta a rákbeteget műtét közben az orvos

Lángra lobbant műtét közben a páciens egy bukaresti kórházban.

2019.12.29 10:38ma.hu

Szó szerint lángra lobbantottak egy pácienst a műtőasztalon, a Floreasca kórházban - az ügyet Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője tárta a nyilvánosság elé.

A fővárosi rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy mindeddig senki nem nyújtott be panaszt az ügyben. Victor Costache egészségügyi miniszter szombaton bejelentette, hogy vizsgálat indul.

A 66 éves nő teste negyven százalékán szerzett égési sérülést, állapota súlyos.

Az USR-s képviselő információi szerint a rákos nőt Mircea Beuran sebész "gyújtotta fel" a műtőasztalon, mivel "rossz szert használt a bőrfelület fertőtlenítésére, és elektrosebészeti eszközzel érintkezve a páciens bőre és a szerrel átitatódott steril terület azonnal lángra lobbant" - számolt be az esetről a Maszol.ro portál.

Ez még semmi, mint kiderült a kórház két asszisztensnőjének írott nyilatkozatából, a lángoló pácienst egyszerűen egy vödör vízzel oltották el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.