Tragédia

Rengeteg halottja van a kemerovói bevásárlóközpontban kitört tűznek - videó

Az épület második emeletén lévő simogatós állatkertből kétszáz állatot nem sikerült kimenteni.

2018.03.25 22:40MTI

Harmincheten életüket vesztették, és 43-an megsérültek a dél-oroszországi Kemerovo egyik üzletközpontjában kitört tűzben, 70 ember sorsa nem ismert - közölte vasárnap éjjel az operatív tűzoltó-parancsnokság újabb összesítésében.

Orvosi ellátásra 32-en szorultak, 30 sérültet kórházba kellett szállítani a Zimnyaja Visnya elnevezésű központból, ahol a lángok 1500 négyzetméteren harapóztak el. Az égő épületkomplexumból száz embert menekítettek ki. Korábbi jelentésekben négy gyermek haláláról számoltak be.

Szemtanúk szerint a bevásárlóközpontban nem lépett működésbe a tűzjelző berendezés. A tűz okának megállapítására az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított.

A tragédia miatt Kemerovo megyében rendkívüli állapotot hirdettek ki és Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzeteket kezelő minisztérium vezetője a helyszínre utazott.

Egyes jelentések szerint a tűz a filmszínházban, mások szerint a játszótéren keletkezett. Két moziterem födémje beomlott.

Az épület második emeletén lévő simogatós állatkertből kétszáz állatot nem sikerült kimenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.