Home of the jobless

Egyre több munkahely szűnik meg az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban a munkáltatók összesen 533 ezer munkahelyet számoltak fel novemberben a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban, a legtöbbet 1974 óta, újabb jeleként annak, hogy a gazdaság egyre mélyebbre süllyed a válságban.

2008.12.05 14:59MTI

Az amerikai munkaügyi minisztérium pénteken ismertetett adatai szerint a munkanélküliség 6,7 százalékra emelkedett. Októberben a csökkenés 320 ezer, a munkanélküliségi ráta 6,5 százalék volt.

A leépítés számos ágazatra terjedt ki a gyáraktól kezdve a pénzügyi intézményeken át a szórakoztatót iparágig, azon kevés helyek egyike, ahol nőtt a foglalkoztatás a kormányzati adminisztráció, az oktatás és az egészségügy volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.