Állatkízás

Ismét megnyitja kapuit az angol horrorállatkert

Ismét megnyitja kapuit az angol állatkert, ahol csaknem ötszáz állat halt kínhalált négy év alatt.

2017.05.11 12:22ma.hu

Hiába tiltakoztak oly kitartóan az állatvédők, a Cumbriában található South Lakes Safari Zoo ismét megkapta a működési engedélyt a városvezetéstől.

Az angliai horrorállatkertnek rettenetes híre van, négy év alatt csaknem félezer állat halt ott kínhalált a rendkívül rossz körülmények miatt. Tragédiák sora történt ott.

South Lakes Safari Zoo (Fotó: PA)

2013-ban egy szummátrai tigris halálra marta a gondozóját, ezért súlyos pénzbüntetésre ítélték az állatparkot. Ezután egy alapos vizsgálat következett, amely horrorisztikus körülményeket tárt fel. Kiderült, négy év alatt csaknem ötszáz állat pusztult el a parkban, legtöbbjük a nem megfelelő körülmények miatt.

Két hópárduc-kölyköt félig felfalva találtak a ketrecükben, egy aligátorteknőst halálra rázott az elektromos kerítés, egy mókusmajom bomló tetemét egy radiátor mögött találták meg a szakemberek. Egy időre a parkot be is zárták.

Most viszont hiába tiltakoznak az állatvédők, a városvezetés egy helyszíni szemle során "lenyűgözőnek" találta az állatkertben véghezvitt fejlesztéseket.

Más cég lesz az üzemeltetető, és a menedzsmentben is történtek változások, ám a korábbi vezetők legalább fele így is tisztségében maradt.

Így joggal tarthatunk tőle, hogy megint olyan emberek vezetik majd a parkot, akik felelőssé tehetők egy ember és több száz állat kínhaláláért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.