Navalnij

Felfüggesztett börtönre ítélték az ismert orosz ellenzékit

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Alekszej Navalnij orosz ellenzékit és vádlott-társát, Pjotr Oficerovot.

2017.02.08 16:13MTI

A kirovi törvényszék döntése értelmében Navalnijt öt, Oficerovot pedig négyéves felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve fejenként 500 ezer rubeles (2,5 millió forint) pénzbüntetésre ítélték.

Az orosz legfelsőbb bíróság tavaly novemberben perújrafelvételt rendelt el a nem jogerősen elítélt Navalnij és Oficerov ügyében. Navalnij, aki Vlagyimir Putyin orosz államfő éles bírálójának számít, ezután bejelentette, hogy indul a 2018-as orosz elnökválasztáson. A szerdai bírósági ítélet miatt azonban – ha az jogerőre emelkedik – erre mégsem lesz lehetősége.

A vád szerint Navalnij és vádlott-társa 2009-ben több mint félmillió dollár – 10 ezer köbméter fa ára – elsikkasztásával megkárosította a Kirovlesz állami fafeldolgozó céget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.