Terrorizmus

Jerevánban új túszokat ejtettek a rendőrkapitányságot elfoglaló fegyveresek

A rendőrség szóvivőjének a Facebook közösségi oldalra feltett tájékoztatása szerint a támadók több orvost tartanak fogva.

2016.07.27 12:56MTI

Újabb túszokat ejtett kedd éjszaka Jerevánban az örmény főváros egyik rendőrkapitányságát tíz napja megszállva tartó fegyveres csoport – adta hírül a helyi média.

Július 17-én mintegy 30 fegyveres támadta meg az egyik jereváni rendőrkapitányságot, egy rendőrezredest megöltek, kilenc rendőrtisztet – köztük magas rangúakat – túszul ejtettek és bevették magukat az épületbe.

Azt követelték, hogy a hatóságok engedjék szabadon a júniusban letartóztatott Zsirajr Szefilján ellenzéki politikust és “minden politikai foglyot”. Még aznap elengedtek kettőt túszaik közül, további hármat pedig egy nappal később.

Kedd éjjel lövöldözés robbant ki az elfoglalt rendőrségi épület területén, amelyben megsebesült a túszejtő fegyveres csoport egyik vezetője és fia, továbbá egy rendőr. Mindhármukat kórházba szállították. Állapotuk súlyos, de stabil.

Az AP amerikai hírügynökség szerint ketten megadták magukat a hatóságoknak. A szóvivő szerint a fegyveresek később azt közölték, hogy van még két sebesültjük.

A hatóságok felajánlották, hogy orvosi ellátását biztosítanak számukra, de a támadók ezt elutasították. Ennek ellenére később mentősöket küldtek a helyszínre, de őket a fegyveresek túszul ejtették.

A rendőrség most az orvosok szabadon engedéséről tárgyal a túszejtőkkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.