Ritkaságok

Delfin és cápa is az Adriánál?

Egy delfincsalád a legújabb szenzáció a Kornati-szigetek környékén az utóbbi napokban, de egy hónapja már nagy fehér cápa is hálóba akadt az Adria bejáratánál.

2016.07.09 14:54MTI
Fotó: Kornati Nemzeti Park

Bár a delfinek látványa nem újdonság az Adrián, a nagy fehér cápát pedig kihalászták már, legújabban egy delfinbébi izgatja a turistákat és a helyieket egyaránt Dalmácia északi részén. A Kornati-szigetek környékén, nagyjából Zadar és Sibenik között, a hajózó turisták népszerű területén találkozhatnak a kitartó emberek a különleges látvánnyal. A Blue World Institute (Plavi svijet) tengerbiológusai el is nevezték az újszülöttet Dávidnak.

Shaun Farell Facebook-oldal

Egy hónappal ezelőtt nagy fehér cápát fogtak az Adria bejáratánál. Bár halászok fotózták le magukat a nőstény nagy fehér cápa tetemével, csaknem bizonyos, hogy szándékolatlan volt a kifogása, a cápa a halászhálóba véletlenül gabalyodva pusztulhatott el, hasonlóan az Adriai-tenger horvátországi partszakaszán, Jabuka szigeténél 2003. június 24-én tonhalhalászok hálójába akadt 5 méter 70 cm hosszú példányhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.