Csúcs

Stoltenberg: a NATO nem függesztette fel a párbeszédet Moszkvával

Ennek fóruma a NATO-Oroszország Tanács, amelynek mindig készen kell állnia a nagykövetinél magasabb szintű egyeztetésre is.

2016.07.07 17:21MTI

A NATO nem függesztette fel a párbeszédet Moszkvával, ennek fóruma a NATO-Oroszország Tanács, amelynek mindig készen kell állnia a nagykövetinél magasabb szintű egyeztetésre is - jelentette ki csütörtökön Varsóban Jens Stoltenberg.

A NATO főtitkára Andrzej Duda lengyel elnökkel tárgyalt, és az ezt követő sajtóértekezleten a NATO-Oroszország Tanács július 13-án esedékes üléséről érdeklődő újságírói kérdésre reagálva nyilatkozott így. Az atlanti szövetség és Moszkva közötti párbeszédben "lépésről lépésre kell haladni" - vélte Stoltenberg, aki szerint az adott helyzettől függően "kell felmérni, hogy a magasabb, miniszteri szintű találkozókra megérett-e a helyzet".

Andrzej Duda elmondta: a magasabb szintű tárgyalások előfeltétele az, hogy Oroszország tartsa be a nemzetközi jog normáit, teljesítse a minszki tűzszüneti megállapodást. A NATO-nak pedig meg kell mutatnia, hogy "élő szövetségről van szó, amely reagál a változó környezetre" - szögezte le a lengyel elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.