Terrorizmus

Terrortámadás Bagdadban - legalább 80 halott

Az iraki főváros bevásárlónegyedében két detonáció is történt. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

2016.07.03 11:50ma.hu

Körülbelül nyolcvanan meghaltak és mintegy 160-an megsebesültek két vasárnap hajnali pokolgépes merényletben Bagdad egyik bevásárlónegyedében, illetve az egyik piacán - írja az atv.hu.

A Karrada negyed egyik bevásárlóutcájában történt öngyilkos pokolgépes merényletben 78-an haltak meg és több mint 160-an megsebesültek. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

Az iraki belügyminiszter szóvivője megrősítette, hogy a helyszínen autóba rejtett pokolgép robbant.

Szemtanúk a Twitteren arról számoltak be, hogy több bolt leégett a robbanás következtében.

Karrada egyébként egy felső-középosztálybeli síita muszlimok lakta negyed, de jelentős keresztény kisebbség is él arra felé.

A másik robbanás nem sokkal az előző után rázta meg az észak-bagdadi as-Saab síita negyed egyik piacát. Sajtóértesülések szerint a második robbantásban öten vesztették életüket és 16-an megsebesültek.

A Sky News Arabia úgy tudja, hogy házi készítésű bomba pusztított. A támadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

A terrorszervezet bevett módszere, hogy a fővárosban élő, síita muszlimokat támadja.

A muzulmán böjti hónap miatt Bagdadban naplemente után tele vannak az utcák. A Ramadán alatt a hívők ugyanis csak éjszaka étkezhetnek, ezért a piacok és bevásárlóközpontok környékén rengetegen megfordulnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.