A kétéves gyermeket tovább keresik

Megtalálták az orlandói strandon kétéves kisfiút elragadó aligátort

Befogták az orlandói Disneyworld egyik mesterséges tavában kisfiút elragadó aligátort, az állatot feldarabolták, de emberi maradványokra nem bukkantak.

2016.06.15 20:18MTI
Screenshot

Közben a Disneyworld szórakoztató-komplexum vezetői bejelentették, hogy elővigyázatosságból lezárják az üdülőhely valamennyi strandját.

A tragédia helyi idő szerint kedden este kilenc óra után történt, a Disney egyik mesterséges tavánál. Egy ott üdülő, háromgyermekes nebraskai család kétéves játszadozó kisfiát húzta be a vízbe a hüllő, s a gyermek apja hiába próbált azonnal utána nyúlni, kirángatni a gyermeket a hüllő állkapcsából, próbálkozása sikertelen maradt. Őt magát is több helyen megsebesítette a másfél méteres állat, amely aztán - a kisgyermekkel az állkapcsában - el is tűnt.

Az állatot ugyan megtalálták, fel is darabolták, de a kisfiú nyomaira nem bukkantak. Szerda délelőttig még négy további aligátort emeltek ki, valamennyit elaltatták, feldarabolták, de semmi jelét, nyomát nem találták bennük emberi testrészeknek. A kisfiúnak nyoma sincs.

"A szomorú valóság az, hogy valószínűleg soha nem találjuk meg a gyermek földi maradványait" - mondta Jerry Demings megyei seriff. A floridai Hal- és Vadvédelmi szolgálat szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy most van a tojáslerakás ideje, s ilyenkor a Floridában egyébként is nagy számban élő aligátorok agresszívabbak, és gyakrabban araszolnak ki a vízből.

Szerdán délután még mindig több mint ötven rendőr kereste a kisfiút, a mentakcióhoz két helikopter és búvárok csapata is csatlakozott. "Tűt keresünk a szénakazalban" - nyilatkozta a The Orlando Sentinel című lapnak Jeff Williamson, a megyei seriff hivatalának szóvivője.

A kisfiú egyébként olyan helyen játszott, ahol "úszni tilos" -tábla és aligátorveszélyre figyelmeztető felirat volt.

Jacquee Wahaler, a Disney szóvivője sajtóértekezleten jelentette be, hogy a vállalat minden segítséget megad a kisfiát sirató családnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.