Amerikai előválasztás

Hétmillió dollárt költött Soros a Clinton-kampányra

Soros György a Demokrata Párt várható elnök-jelöltjének a legnagyobb támogatója, a pénz jelentős részét alapkezelője biztosította.

2016.05.21 08:48MTI

Több mint 13 millió dollár kampánypénz kifizetésénél jár ebben az amerikai választási ciklusban Soros György magyar származású amerikai üzletember, aki Hillary Clintont több mint hétmillióval támogatta, mert őt tartotta a legalkalmasabbnak az elnökségre pályázók közül - írja a Magyar Idők szombati számában.

A lap írása szerint Soros György a Demokrata Párt várható elnök-jelöltjének a legnagyobb támogatója, a pénz jelentős részét alapkezelője biztosította.

A nem kampánycélú finanszírozásban Soros György komoly összegeket adott a Center for American Progress vezető liberális agytröszt részére: a Magyarországon is jelen lévő Nyílt Társadalom Intézeten keresztül évente dollármilliókkal támogatja a demokratákhoz, illetve a Clinton házaspárhoz kötődő szervezetet - írja a Magyar Idők.

A lap felidézi, hogy az amerikai választási kampányban nemrég elhangzott: Clinton visszahozná férjét a politikába, mégpedig a gazdaságirányításra.

Sajtóértesülések szerint Soros azt tervezi, hogy további ötmillió dollárral támogat egy - főleg spanyol ajkú - bevándorlók választási részvételét ösztönző szervezetet, amely 400 ezer új választót akar szerezni a Demokrata Párt számára - olvasható a Magyar Időkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.