Krokodiltámadás Ausztráliában

Csavarkulccsal küzdött életéért egy 72 éves férfi

Több krokodil is megtámadta a csónakját.

2016.05.18 13:05ma.hu

Több krokodilt is visszavert egy 72 éves ausztrál nyugdíjas, aki egy csavarkulccsal küzdött életéért felborított csónakjába kapaszkodva. A férfi barátja a hatalmas hüllők áldozatául esett Ausztrália egyik legveszélyesebb tartományában, az Északi területen - írja a Hirado.hu.

Bravúros mentésnek köszönheti életét egy 72 éves nyugdíjas, akit egy drámai menekülés után repítettek ki Ausztrália egyik legveszélyesebb, óriási krokodiloktól hemzsegő területéről - írja a CNN.

Fotó: Twitter

Az ausztrál nyugdíjas rákot fogni indult egyik barátjával az Északi terület nevű tartományba, amely hátborzongató rémtörténeteiről híresült el az utóbbi években. Éppen csak kihajoltak csónakjukból, hogy behúzzák a kivetett hálót, mikor körbe vették őket a víz alatt rejtőzködő krokodilok, és felborították a csónakot.

Sósvízi krokodilok voltak, akik egyre nagyobb veszélyt jelentenek a térségben csónakázókra, mivel egyre szaporábbak, ráadásul egyre nagyobbra nőnek.

Csak egyikük tudott felmászni a felborított csónakra

Mindkét férfi megpróbált felkapaszkodni a felborított csónakra, de csak egyiküknek sikerült, a túlélő barátját lehúzták a mélybe a krokodilok és szétmarcangolták.

A 72 éves túlélő ezután csavarkulccsal esett neki a csónakot körülvevő krokodiloknak, majd darabokra szedte a csónak motorját, és dobálni kezdte velük a hüllőket. A mentést végző szervezet vezetője szerint a heves csapkodástól nem lehetett látni, hogy pontosan hány fenevad támadta meg a hajót, de többen voltak.

A nyugdíjas végül a parti mangrovefák között bújt meg, itt talált rá a mentőcsapat is, akik a riasztás után azonnal elindultak az életveszélyes területre. Kimerült, sokkos állapotban szállították a túlélőt egy Darwin melletti kórházba, ahonnan rövid időn belül ki is engedték.

Ez az egyik legveszélyesebb terület

Az Északi terület nevű tartományban Bill Scott halászt tavaly egy hatalmas krokodil ragadta ki a csónakjából és rántotta magával a vízbe. A férfi hozzátartozói és barátai elszörnyedve látták, amint egy csaknem ötméteres krokodil ugrott fel egy vizesgödörből a csónakba, és belevájta hatalmas fogait a 3,5 méteres alumíniumcsónakjában álló 62 éves férfi bal vállába és mellkasába, majd beledobta őt a vízbe, ahonnét többé már nem merült fel élve.

A tragikus eset a világörökségi listán szereplő Kakadu Nemzeti Parkban, a Bill Dean Billabong víznyerőhelyen történt. A hely Bill Dean krokodilvadász kedvenc vadászterülete volt 1971-ig, amíg védetté nem nyilvánították a kihalás fenyegette hüllőket. A halottkém szerint Bill Scott lehet az első halálos áldozata egy olyan krokodiltámadásnak, amely csónakban tartózkodó ember ellen irányult, és az Északi területen működő vadőrök egyre több értesülést kapnak hasonló, bár kevésbé „eredményes” támadásokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.