Videó

"Hogyan kell verni a feleséget?" Őrült tanácsokat ad a szaúdi terapeuta

Döbbenetes felvételt tett közzé a közel-keleti médiát szemléző Memri TV. Egy szaúdi "családterapeuta" arról ad tanácsokat, hogy a férjek hogyan verjék a feleségüket.

2016.05.11 22:00ma.hu
screenshot

A bemutató videóban - írja az atv.hu -  Khaled Al-Saqaby azt mondja "tudja, hogy ez a kérdés ingoványos terület, amely sok buktatót tartalmaz." De - teszi hozzá - "Allah akaratából biztonságosan át lehet menni ezen a hídon".l-Saqady figyelmeztet, csak fegyelmezés céljából lehet verni a feleséget, haragból sose. "Fontos, hogy az iszlám szabályai szerint történjen a verés" - fogalmaz.


A döbbenetes eszmefuttatásában a szaúdi "családterapeuta" azt fejtegeti, hogy nem szabad rúddal, vagy éles tárggyal verni, hanem sokkal inkább vesszővel, vagy kendővel. "A cél az, hogy az asszony érezze, hogy rossz az, ahogy a férjével viselkedett" - mondja.

Al-Saqady nyomatékosítja, a feleség megverése "Allahtól rendelt kötelessége és joga a férjnek". Az erőszakot hirdető tanító azt is tanácsolja a férjeknek, hogy a házaságyban is fordítson hátat a feleségnek, vagy kényszerítse arra, hogy a földön aludjon. Azt viszont nem tanácsolja, hogy konfliktus eseténa férj máshova menjen, hiszen elmondása szerint akkor a fegyelmezésnek van az ideje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.