Légi baleset Norvégiában

Lezuhant egy helikopter: 14 halott

Legkevesebb 14 ember meghalt, amikor lezuhant egy helikopter a norvégiai Bergen közelében. Szemtanúk egy hatalmas robbanást láttak.

2016.04.29 13:47ma.hu
Twitter

Norvég sajtóértesülések szerint legalább 14 utas volt a fedélzeten, de az is lehet, hogy 17. A pontos számot még nem sikerült tisztázni - írja a Hirado.hu.

A flightradar24.com szerint az Eurocopter EC225 típusú gép Bergen városából szállt fel és ez Északi-tenger felett végrehajtott repülésből visszatérőben érte szerencsétlenség.

Az Aftenblad norvég lap internetes oldala szerint a helikopter éppen a visszaúton volt a Gullfaks B tengeri olajfúrótoronytól. A platformot a Statoil olajtársaság működteti Bergentől mintegy 120 kilométerre északnyugatra.

Az egyik szemtanúk Rebecca Andersen Verdens Gang című norvég lapnak azt mondta, először a közeledő rotorok hangját, majd egy hatalmas robbanást hallott.

Twitter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.