Illegális bevándorlás

Folyamatosan érkeznek migránsok a nyugat-balkáni útvonalon

A horvát-szlovén határ horvátországi oldalán lévő Drávamagyaródra is folyamatosan érkeznek a migránsokat szállító buszok.

2015.10.19 21:06MTI
MTI Fotó: Varga György

A nyugat-balkáni migrációs útvonalon, folyamatosan érkeznek dél felől migránsok, a szerb, a horvát és a szlovén határátkelőhelyeken a feltorlódott tömegekben egyre nő a feszültség - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

A hírműsorban kapcsolták a Berkasovóban lévő tudósítót a szerb-horvát határ szerb oldaláról, aki arról számolt be: 17 óra körül a horvátok átengedtek két-háromezer embert, így a határátkelő egy időre el is néptelenedett. Azóta azonban újra feltorlódott hozzávetőlegesen ezer bevándorló, ők egyelőre türelmesen várakoznak.

A tudósító kitért arra, hogy egy újságírótól - aki nemzetközi stáb tagjaként érkezett a határhoz - az elmondása szerint a horvát határőrök elvették és a sárba dobták a felszerelését, amikor a határvonal közvetlen közelében dolgozott. Néhány óra múlva ugyan visszaadták, ám a nyilvánvaló károsodás miatt az újságíró feljelentést tesz.

A szerb-horvát határ horvát oldalán lévő átkelőhelyről, Opatovacról az M1 tudósítója azt jelentette, hogy folyamatosan indítják a buszokat, amelyekben a horvát hatóságok a szlovén határhoz szállítják a migránsokat. Közlése szerint a horvát belügyminiszter, Ranko Ostojic nemrég a helyszínen azt mondta: hétfő este még legalább 22 buszt és két vonatot indítanak útnak. Szerbia felől az este folyamán még 2500 bevándorló érkezésére lehet számítani - tette hozzá.

A horvát-szlovén határ horvátországi oldalán lévő Drávamagyaródra is folyamatosan érkeznek a migránsokat szállító buszok. Civil szervezetek dolgozóitól úgy tudni, hogy a tömeget még hétfőn továbbengedik Szlovéniába, a hatóságok a buszok megérkezésére várnak - jelentette a tudósító.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.