Iszlám Állam ellen

Ötven terroristagyanús embert vettek őrizetbe Isztambulban

A rendőrség közlése szerint a hajnali órákban tizenhét helyszínen hajtottak végre razziákat, amelyekben ötven külföldi gyanúsítottat vettek őrizetbe.

2015.10.18 14:37MTI

Mintegy ötven embert vettek őrizetbe a hatóságok az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettel való kapcsolat gyanújával Törökország legnépesebb városában, Isztambulban - közölte az Anadolu török állami hírügynökség vasárnap.

A rendőrség közlése szerint a hajnali órákban tizenhét helyszínen hajtottak végre razziákat, amelyekben ötven külföldi gyanúsítottat vettek őrizetbe. A török hírügynökség nem közölte, milyen nemzetiségűek a gyanúsítottak, csak azt, hogy az utóbbi időben érkeztek Törökországba azzal a céllal, hogy Szíriába és Irakba utazzanak tovább. Hozzátette, a hatóságok érkezésük óta megfigyelés alatt tartották őket.

Az október 10-i ankarai békemeneten elkövetett kettős öngyilkos merényletben a legutóbbi hivatalos adatok szerint 98-an haltak meg. A merénylet napján összesen 508 sebesültet szállítottak kórházba, közülük 317-en térhettek haza az orvosi ellátás után. A kurdbarát Népi Demokratikus Párt (HDP) szerint 128-an vesztették életüket a terrortámadásban.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök korábban közölte, hogy az Iszlám Állam dzsihadista csoport az ankarai merénylet fő gyanúsítottja, de nem zárta ki kategorikusan a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) érintettségét sem, amely július végén újrakezdte fegyveres harcát a török biztonsági erők ellen, miután a török légierő észak-iraki állásainak bombázásába kezdett. Törökország állítása szerint az Iszlám Állam állásait is támadja harci repülőivel, illetve ezzel is indokolja a júliusban indított légi hadjáratot.

Ankara szigorította a Szíriával 910 kilométer hosszú közös határának ellenőrzését annak érdekében, hogy megakadályozza az IÁ szélsőségeseinek átjárását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.