Illegális bevándorlás

Prága ellenőrizni kívánja a befogadandó migránsokat

Prága ellenezni fogja a külföldi migránsok szétosztását az Európai Unión belül, ha nem lesz lehetősége felügyelni azok kiválasztását, akiket Csehországnak kellene majd befogadnia.

2015.07.15 18:37MTI

"Amíg nincs az asztalon a megállapodás a menekültek számáról, az áttelepítések feltételeiről, nincs miről beszélni" - mondta Tomás Haisman, a cseh belügyminisztérium menedékjogi osztályának vezetője újságíróknak.

A cseh kormány a múlt héten úgy döntött, hogy Csehország a következő két évben összesen 1500 migránst fogad be. Haisman úgy véli, az uniós szintű megállapodás az áttelepítendők konkrét számáról még messze van.

"Készen állunk arra, hogy szeptembertől foglalkozzunk a dologgal. Amíg Brüsszelben nem születnek meg a konkrét megállapodások, semmiféle részletet nem hozunk nyilvánosságra" - fejtette ki Haisman. Leszögezte: Prága szerint a migránsok számán kívül a folyamat konkrét szabályait is előre meg kell határozni.

"A mi érdekünk, hogy csak olyan országból telepítsünk át menekülteket, amelyben ellenőrizni tudjuk kiválasztásukat. Nem akarjuk, hogy a kiválasztást más végezze helyettünk" - mondta. "Amennyiben ezek a feltételek nem teljesülnek, Csehország ellenezni fogja az áttelepítéseket" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.