Romániai tisztogatás

Korrupció gyanúja miatt őrizetbe vették a bukaresti operaház igazgatóját

Razvan Ioan Dincát, a bukaresti operaház és operettszínház igazgatóját az ügyészek egyebek között hivatali visszaéléssel és hamis nyilatkozattal gyanúsítanak.

2015.05.13 14:30MTI

A közös adminisztrációval rendelkező két dalszínház vezetőjét szerdára virradó éjszaka hallgatták ki, majd vették őrizetbe az opera egy másik alkalmazottjával együtt. Ellenük az ügyészek előzetes letartóztatási parancsot kérnek a bíróságtól.

Romániában eddig többnyire politikusok, üzletemberek, bírák és ügyészek, rendőrök, valamint vámosok ellen vizsgálódott az ügyészség korrupció miatt. Korábban a nagyváradi görög katolikus püspök, most elsőként pedig egy országos jelentőségű kulturális intézmény vezetője is az ügyészek célkeresztjébe került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.