Gyanús Facebook-posztok

Agyonlőtt 3 muszlim diákot egy férfi Észak-Karolinában

A 46 éves Craig Stephen Hicks egy parkolóhely miatt régóta tartó vita következtében lőtte fejbe a 23 éves Deah Shaddy Barakatot, a 21 éves Yusor Mohammadet és a 19 éves Razan Mohammad Abu-Salhát. De az is lehet, hogy gyűlöletből ölt.

2015.02.11 20:59MTI

Három muszlim egyetemi hallgatót agyonlőtt egy férfi az Észak-Karolina állambeli Chapel Hillben - közölte szerdán a helyi rendőrség.

A bűncselekmény elkövetésével vádolt 46 éves Craig Stephen Hicks a jelek szerint egy szomszédok között, parkolóhely miatt régóta tartó vita következtében lőtte fejbe a 23 éves Deah Shaddy Barakatot, a 21 éves Yusor Mohammadet és a 19 éves Razan Mohammad Abu-Salhát, de a rendőrség vizsgálja a "gyűlölet-bűncselekmény" lehetőségét is.

Fotó: screenshot - Katt a képre a videóért!

Amennyiben bebizonyosodna, hogy Hicks "faji" vagy vallási indíttatásból gyilkolt - erre utalhat a férfi néhány Facebook-bejegyzése -, úgy szigorúbb büntetésre számíthat, ha elítélik az ellene szerdán emelt háromszori, előre kitervelt gyilkosság vádjának ügyében.

Az áldozatok közül Barakat férje volt Mohammadnak, Abu-Salha pedig a húga. A két nő rendszeres fejkendőviselő volt.

Hickset, aki önként jelentkezett a rendőrségen, március 4-én hallgatja meg először a bíróság, amely megfosztotta őt az óvadék lehetőségétől.

A gyilkos, aki disneylandezik - Facebook


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.