Egyelőre négy halálos áldozatról tudnak

Robbanások egy kínai vegyi üzemben, a lakosságot kitelepítik

Több erőteljes robbanás történt kedd reggel egy délnyugat-kínai vegyi üzemben; eddigi ismeretek szerint négy ember életét vesztette, a hatóságok pedig a gyár három kilométeres körzetében kitelepítik a lakosságot, tartva attól, hogy egészségre káros anyagok kerültek a levegőbe.

2008.08.26 08:43MTI

A robbanások a Kuanghszi Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen található Jicsou (Yizhou) város vegyipari üzemében történtek. A detonáció pillanatában harminc ember tartózkodott a gyárban. A helyi média a tűzoltóságra és mentőcsapatokra hivatkozva közölte, hogy egyelőre négy ember haláláról tudnak a hatóságok, és sokan megsérültek. A gyárban főleg ipari ragasztók és festékek gyártásához használt polivinil-acetátot és kálcium-karbidot állítanak elő. 

A robbanás oka egyelőre nem ismert. Több tűzoltóegység érkezett a helyszínre. Kínában évente több ezren halnak meg ipari létesítményekben történő robbanásokban és tűzesetekben, ami részben a rossz biztonsági körülményekkel magyarázható, részben pedig azzal, hogy a dolgozók figyelmen kívül hagyják a munkavédelmi előírásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.