Az Egyesült Államok hazaszállította őket

12 terroristagyanús fogoly hagyott el egy titkos afganisztáni börtönt

Egy francia, egy kuvaiti és 10 pakisztáni állampolgárt szállítottak hazájukba a múlt hónapban a Parvan városban lévő titkos börtönből.

2014.06.13 08:28MTI

Az Egyesült Államok egyik afganisztáni titkos börtönéből hazaszállított 12 olyan terroristagyanús embert, akiket évek óta bírósági ítélet nélkül tartott fogva - közölte csütörtökön az AFP-vel egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő.

Egy francia, egy kuvaiti és 10 pakisztáni állampolgárt szállítottak hazájukba a múlt hónapban a Parvan városban lévő titkos börtönből, amelyben még mindig raboskodik 38 nem afgán fogoly - tette hozzá az illető. Az AFP nem tudta meg, hogy milyen feltételekkel engedték szabadon ezeket az embereket.

A parvani börtön hasonló gondot okoz Barack Obama amerikai elnök kormányának, mint a guantánamói. Mindkét helyen olyan terroristagyanús embereket börtönzött be az Egyesült Államok, akik ellen nem volt kellő bizonyítéka a bíróság elé állításhoz, viszont nem akarta szabadon engedni sem őket. Obama kormányzása elejétől fogva be akarta zárni ezeket a börtönöket, amelyeket a George Bush vezette kabinet idején, a terrorizmus elleni hadjárat keretében létesítettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.