Ukrán válság

CIA-vezető után Bukarestbe várják Joe Bident is

"Már korábban is felmerült egy magas szintű találkozó lehetősége Románia és az Egyesült Államok között, de az ukrán válság felgyorsította ennek megszervezését"

2014.05.12 12:56MTI

Traian Basescu román államfő hivatalában fogadta hétfőn Avril D. Hainest, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatóhelyettesét: a találkozón a térség helyzetéről és a két fél biztonsági szolgálatainak kiváló együttműködéséről volt szó - közölte a román elnöki hivatal.

Jövő héten Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke érkezik Bukarestbe, hogy az ukrán válság fejleményeiről tárgyaljon Traian Basescu államfővel és Victor Ponta miniszterelnökkel - tudta meg hétfőn a Mediafax hírügynökség.

"Már korábban is felmerült egy magas szintű találkozó lehetősége Románia és az Egyesült Államok között, de az ukrán válság felgyorsította ennek megszervezését" - nyilatkozta egy meg nem nevezett bukaresti tisztségviselő a Mediafaxnak. Bident jövő hét végén várják Bukarestbe.

Traian Basescu államfő hétfőn megerősítette, hogy az amerikai alelnök a közeljövőben Romániába érkezik, de biztonsági okokra hivatkozva Basescu nem kívánta a látogatás időpontját elárulni.

A Hotnews.ro hírportál úgy tudja: Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter is Romániába látogat, június első harmadában.

A portál szerint a magas rangú amerikai tisztségviselők látogatásai az ukrán válsággal állnak összefüggésben, és az Egyesült Államok szolidaritását hivatottak bizonyítani európai szövetségeseikkel szemben az Oroszország irányából érkező "fokozódó fenyegetés" közepette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.