Ukrán válság

Nem akadályozza Ukrajna az orosz gáz Európába vezető útját

A Gazprom orosz gázipari cég hétfőn, ahogy már hosszabb ideje szinte minden nap, arról számolt be, hogy nincs fennakadás az orosz gázexportban Ukrajnán át.

2014.04.07 12:59MTI

Az ukrán külügyminiszter azt mondta, hogy Kijev nem fogja gátolni az orosz gázexportot az országon keresztül, egyben arra figyelmeztetett, hogy nem ismerik el az ingatlanok tulajdonváltozását a Krímben.

Andrej Desica megbízott ukrán külügyminiszter az Eho Moszkvi nevű orosz rádióállomásnak nyilatkozva azt mondta, hogy Kijev nem fogja akadályozni az Ukrajna területén át Európába irányuló orosz gázszállítást.

A Gazprom orosz gázipari cég hétfőn, ahogy már hosszabb ideje szinte minden nap, arról számolt be, hogy nincs fennakadás az orosz gázexportban Ukrajnán át.

Az ukrán külügyek irányítója az orosz rádióállomásnak hangsúlyozta, hogy Ukrajna nem ismeri el az ingatlantulajdonokban bekövetkezett változásokat. Andrej Desica azt mondta, hogy a kijevi kormány álláspontját támogató bírósági határozatok is születtek. "Felhívom a figyelmét azoknak, akik most ingatlant vásárolnak a félszigeten, hogy gondolkodjanak el, érdemes-e, miután olyan rendelkezés van érvényben, ami tiltja ezt, és később pedig már igen nehéz lesz visszaszerezni az ingatlanokért most kifizetett összeget".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.