Több mint 30 halálos áldozat

10 milliárd dollár kárt okoztak a tüntetések Venezuelában?

"Ez nem tüntetés. Ez vandalizmus, ez terrorizmus."

2014.03.22 09:45MTI

Nicolás Maduro Moros államfő szerint Venezuelában legalább 10 milliárd dollárnyi kárt okoztak az elmúlt hetekben lezajlott kormányellenes tüntetések.

Az elnök péntek esti televíziós nyilatkozatában beszélt a témáról, de nem részletezte, milyen számítások alapján jutott erre becslésre.

Maduro - nevek említése nélkül - ismét politikai ellenfeleit vádolta azzal, hogy uszításukra terrorcselekményeket és az állami vagyon elleni szabotázsokat követtek el az országban. "Ez nem tüntetés. Ez vandalizmus, ez terrorizmus" - fogalmazott.

Venezuelában február eleje óta folynak kormányellenes tüntetések - részben a diákság szervezésében - a korrupció és az elhibázott gazdaságpolitika ellen, Maduro lemondását is követelik. A tiltakozó akciók több ízben erőszakba fulladtak, a kormányhatóságok igyekeznek véget venni a tüntetéshullámnak. Az összecsapásoknak több mint 30 halálos áldozatuk van.

Az elmúlt napokban több ellenzéki politikust őrizetbe vettek. Maduro szerint fasiszta összeesküvésről van szó, ahhoz hasonlóról, amilyennel 12 évvel ezelőtt rövid ideig eltávolították a hatalomból az azóta elhunyt előző elnököt, Hugo Chávezt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.