A dél-koreai és amerikai hadgyakorlat miatt

Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea

Tovább játssza a sértett kismalac szerepét a kommunista rezsim, de a világ most Ukrajnára figyel.

2014.03.04 15:25MTI
A dél-koreai hadgyakorlat - rakétáznak mindkét oldalon

Újabb rövid hatótávolságú rakétákat lőtt ki kedden Észak-Korea a nyílt tengerbe - közölte a dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője.

Dél-Korea szerint Phenjan lépése - az utóbbi napok rakétakilövéseihez hasonlóan - provokatív válasz a térségben folyó amerikai-dél-koreai hadgyakorlatra. Észak-Korea reggel három 50 kilométer, majd délután négy 155 kilométer hatótávolságú rakétát lőtt ki délkeleti partjainál.

Az amerikai-dél-koreai hadgyakorlat február 24-én kezdődött. Phenjan több alkalommal hevesen tiltakozott ellene, s háborús előkészületként értékelte. Két nappal később Észak-Korea kilőtt négy rövid hatótávolságú rakétát, majd hétfőn két továbbit. A dél-koreai védelmi minisztérium szerint utóbbiak feltehetően Scud-C típusú rakéták voltak, és több mint ötszáz kilométert tettek meg, mielőtt a tengerbe zuhantak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.