Kegyetlen halál

Kim Dzsong Un kutyákkal tépette szét a nagynénje férjét?

Kutyákkal tépette szét nagynénje férjét, Dzsang Szong Teket Észak-Korea diktátora, Kim Dzsong Un.

2014.01.03 17:21MTI
MTI

A hongkongi Wen Wei Po című újság hírét pénteken átvette a nyugati világ sajtójának jó része, egyebek közt az NBC amerikai tévétársaság és egy sor brit lap. Dzsang Szong Teket december közepén az államhatalom megdöntésére szőtt összeesküvés vádjával halálra ítélték és rögtön ki is végezték. A kivégzés módjáról nem számolt be Észak-Korea.

Korábbi híresztelések golyó általi halálról, nevezetesen légvédelmi gépfegyverekkel végrehajtott kivégzésről szóltak. A hongkongi lap állítása szerint Kim Dzsong Un - rendre nagybácsiként emlegetett - rokonát annak öt legfőbb bűntársával együtt meztelenre vetkőztették és kutyák közé vetették, amelyeket előzőleg három napon át éheztettek.

A falka 120 ebből állt, a kínhaláltusa egy órán át tartott. A kivégzést Kim Dzsong Un parancsára végig kellett néznie mintegy 300 észak-koreai funkcionáriusnak - állítja a hongkongi lap, amelyről az NBC megjegyezte, hogy szoros kapcsolatok fűzik a Kínai Kommunista Párthoz. Kína Észak-Korea szövetségese.

A Singaporian Straits Times című lap szerint Peking elégedetlen Kim Dzsong Unnal, aki két éve örökölte meg a hatalmat, azután, hogy meghalt az apja, Kim Dzsong Il.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.