Bikák vs. vakmerő férfiak

Izgalmas képek a pamplonai bikafuttatásról!

Tízezrek ünnepelték vasárnap Pamplona városának főterén annak a rakétának a felbocsátását, amely hagyományosan jelt ad a bikafuttatásairól híres, július 14-ig tartó San Fermin fesztivál megnyitására.

San Fermín fesztivál - bikák és vakmerő férfiak képgaléria

2008.07.07 11:27MTI

Az első futtatásra hétfőn reggel került sor, ekkor engedték ki először hat félelmes bikát az istállókból az aréna felé vezető 800 méteres útvonalra. A Spanyolország és a világ minden tájáról érkező kalandvágyó résztvevők együtt futnak az állatokkal a szűk utcákon.

Délutánonként az arénában bikaviadalokat rendeznek. Az állami televízió reggelente helyszíni közvetítést ad a futtatásokról, amelyek közül az utolsóra 14-én, hétfőn kerül sor.

fotó: MTI

1924-ben született ez a veszélyes hagyomány, amelyet Ernest Hemingway is megörökített egyik híres elbeszélésében: azóta 13 ember lelte halálát a bikafuttatásokban. Utoljára 1995-ben egy 22 éves amerikai vált az őt felöklelő bika áldozatává Pamplona utcáin.

Az állatvédők évről évre tiltakoznak a kockázatos futtatás és a bikaviadal gyakorlata ellen - a futtatásokat követő corridákon a matadorok végeznek a bikákkal. A tiltakozó tüntetők magukat festékkel "véresre" festve, félmeztelenül fekszenek a kövezetre a futtatás útvonala mentén, követelve a bikaviadalok betiltását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.