A jelenlegi fejlesztési régiók határait követhetik

Romániában kialakítják az új közigazgatási régiókat

A jelenlegi fejlesztési régiók határai mentén alakíthatják ki Romániában az új közigazgatási régiókat - derült ki Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes hétfői nyilatkozatából.

2013.04.08 18:33MTI

A közigazgatási régiók kialakításáért felelős miniszterelnök-helyettes kijelentette: "el kell ismernem, hogy a jelenlegi gazdasági fejlesztési régiók határainak a megőrzése mellett komoly érvek szólnak. Még nem született végleges döntés, de úgy tűnik, hogy biztos léptekkel haladunk e változat felé" - mondta Dragnea.
   
A többségében magyarok lakta Hargita és Kovászna, valamint a mintegy felerészben magyarok által lakott Maros megye jelenleg egy fejlesztési régióba tartozik, ugyanakkor ebben a régióban a magyar lakosság aránya csak körülbelül 30 százalék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.