Spanyolország-Marokkó-migráció

Afrikai bevándorlók rohamozták meg Melilla marokkói spanyol enklávé egyik határállomását

Afrikai illegális bevándorlók rohamozták meg vasárnap Melilla marokkói spanyol beszögelés egyik határállomását, hogy így próbáljanak spanyol területre jutni.

2008.06.22 11:30MTI

Mint a melillai prefektúra közölte, többségüket sikerült a határőröknek visszaszorítani, néhányuknak azonban sikerült átjutniuk a határt jelző kerítésen. Többeket a rendőrök üldözőbe vettek. A spanyol állami rádió tudósítása szerint mintegy 70-en próbáltak felmászni a kerítésre, miközben kővel dobálták a spanyol és marokkói rendfenntartó erőket. 

Ez volt az első nagyobb szabású ilyen akció a bevándorlással próbálkozók részéről Melillában 2006 júliusa óta. Akkor egy ember halt meg, egy évvel korábban viszont a Melilla, valamint a másik spanyol enklávé, Ceuta elleni rohamot követő összecsapásban 14-en vesztették életüket, amikor a marokkói és a spanyol biztonságierők tüzet nyitottak rájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.