Sokan meghaltak

Véres öngyilkos merénylet történt Afganisztánban

Több mint húsz embert ölt meg szombaton Afganisztán északi részén egy lakodalmon egy öngyilkos merénylő.

2012.07.14 08:45MTI

A helyi rendőrség vezetője szerint az Ajbakban, Samangan tartomány székvárosában elkövetett terrorakciónak több tucat sebesültje van. Életét vesztette a kabuli parlament befolyásos tagja, Ahmad Han Samangani. A merénylő annak a teremnek az ajtajában robbantotta fel magát, amelyben az egykori, a szovjetekkel harcoló ellenálló parancsnokból lett politikus a lánya menyegzőjére érkezőket fogadta. 

Meghalt a robbanástól a tartományi titkosszolgálat főnöke, az afgán hadsereg térségbeli paracsnoka és több kormánytisztviselő - közölte a tartomány kormányzója. Megfigyelők szerint az üzbég Samangani halála káros a kabuli kormánynak, amely a főleg az ország északi részén élő nemzetiségeket összefogva, támogatásukat megnyerve igyekszik szembeszállni a zömében a pastuk közül kikerülő tálibokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.