Teherautó ütközött a vonattal

Súlyos vonatbaleset történt Dél-Afrikában

Egyes jelentések szerint legalább harminc ember meghalt pénteken Dél-Afrika északkeleti részében, amikor teherautó ütközött vonattal, más jelentések mintegy húsz halottról számoltak be.

2012.07.13 12:29MTI

Thulani Sibuyi, Mpumalanga tartomány mentőszolgálatának képviselője azt közölte, hogy több mint harminc ember meghalt, emellett sokakat orvosi ellátásban részesítettek. Mindenütt összeroncsolt holttestek hevertek. A baleset Johannesburgtól 400 kilométerre keletre, Hectorspruit településnél történt, nem messze a Kruger Nemzeti Parktól, a mozambiki határ közelében. Jeff Wicks, a Netcare sürgősségi szolgálat szóvivője ugyanakkor azt mondta, hogy a reggel történt balesetben tizenkilencen haltak meg, 24-en megsérültek. 

Az előzetes vizsgálat szerint a teherautó sofőrje anélkül haladt át egy vasúti kereszteződésen, hogy körülnézett volna. A vonat az ütközés követően még több száz méteren maga előtt tolta a járművet, amelyen mintegy ötven mezőgazdasági munkás utazott. Gyümölcsszedésre indultak. A Transnet állami vasúttársaság képviselője arról számolt be, hogy a vonat szenet szállított a szomszédos Mozambikba. A szerelvény nem siklott ki. A szénrakomány az Indiai-óceán partján fekvő Maputo kikötőjébe tartott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.