Hite alatt született

A püspükből lett paraguay-i elnök újabb gyerekkel bukott le

Elismerte Fernando Lugo paraguayi elnök, hogy ő az apja egy 10 éves kisfiúnak, akit még püspöki tevékenysége idején nemzett.

2012.06.06 19:27MTI

 Lugo eredetileg teológiai tanulmányokat folytatott, s 1997 és 2006 között a közép-paraguayi San Pedró-i egyházmegye püspöke volt. E tisztségében rendkívül sokat tett a szegények felkarolásáért. Ezután politikusi pályára lépett, s 2008-ban Paraguay államfője lett, véget vetve ezzel a dél-amerikai országban a konzervatívok több mint hatvan éven át tartó uralmának. A szocialista elnök először 2009-ben sokkolta a közvéleményt, amikor egy ellene benyújtott apasági kereset nyomán kénytelen volt a nyilvánosság előtt felfedni, hogy püspöki megbízatása idejéből származik egy gyermeke. 

 Ezúttal egy másik nő, egy 42 éves kórházi nővér kérte bírósági úton annak megállapítását, hogy 10 éves gyermekének apja a dél-amerikai ország államfője. Narcisa Delacruz elmondta: Lugo a fiú születése után tíz hónappal nem hivatalosan már elismerte, hogy övé a gyerek, de politikai karrierjét könnyen kisiklathatta volna az ügy nyilvánosságra kerülése, így Delacruz beérte azzal, hogy anyagi támogatást kapnak tőle. Mint a nő elmondta, fia nemrég azt kérte, hadd vehesse fel valódi apja nevét. A paraguayi államfő ellen 2008-as hivatalba lépése óta két másik nő is apasági keresetet nyújtott be. Az egyik esetben a DNS-vizsgálatok már bizonyították, hogy nem az elnök az apa, a másik eljárás még nem zárult le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.