"Egy dolog az ígéret"

Washington tovább szorongatja Iránt

Előrelépésnek minősítette Washington kedden a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) és Teherán megállapodását az iráni atomprogram ellenőrzéséről, de leszögezte, hogy folytatja a nyomásgyakorlást Iránra, amíg nem lát konkrét lépéseket.

2012.05.23 08:50MTI

Jay Carner fehér házi szóvivő közölte, hogy "egy dolog az ígéret, de a kötelezettségek teljesítése és a cselekedetek egészen mást jelentenek".
   
Amano Jukija, a NAÜ főigazgatója kedden jelentette be, megállapodott az iráni vezetőkkel arról, hogy megkönnyítik Teherán gyanús nukleáris tevékenységének - régóta megrekedt - ellenőrzését, s erről hamarosan egyezményt írnak alá.
   
Jay Carner szerint előrelépés történt, de felhívta a figyelmet arra, hogy NAÜ és Teherán egyelőre csupán elvi megállapodásra jutott egymással. "Folytatjuk a nyomásgyakorlást Teheránra, és folytatjuk a szankciókat (...)" - mondta a szóvivő.
   
A nyugati országok és Izrael azt gyanítja, hogy Irán - általa békés célúnak mondott - atomprogramja leple alatt valójában nukleáris fegyver előállításán munkálkodik. Teherán tagadja, hogy atomfegyvert akar kifejleszteni, de nukleáris létesítményeinek ellenőrzése több mint négy éve megrekedt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.