Az észak-koreai fenyegetéssel szemben

Dél-Korea több száz rakétát venne több mint másfél milliárd euróért

Dél-Korea a következő öt év folyamán 500-600 rakéta vásárlását tervezi 2500 milliárd von (mintegy 1,68 milliárd euró) értékben, így védekezve az észak-koreai fenyegetésekkel szemben.

2012.05.22 12:35MTI

Ri Mjong Bak elnök egy április 28-i kormányülésen adta beleegyezését a védelmi minisztérium ilyen értelmű javaslatába - írta a Csoszun Ilbo című újság és a Yonhap hírügynökség. A minisztérium egyelőre nem erősítette meg az értesülést, csak annak megállapítására szorítkozott, hogy Dél-Korea "egyetért (a rakétafegyverzet) megerősítésének szükségességében".

A kormányforrásokat idéző Csoszun Ilbo szerint a minisztérium az új északi vezető, "Kim Dzsong Un hatalomra jutása óta növekvő provokációs veszélyre" hivatkozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.