Várhatóan növelik öngyilkos merényleteik számát

Afganisztán: terrortámadás, hét halott

Hét ember vesztette életét csütörtökön a nyugat-afganisztáni Farah tartományban, ahol négy fegyveres megtámadta a tartományi kormányzóság székhelyét.

2012.05.17 11:29MTI

A támadóknak sikerült behatolniuk az épületbe, ahol másfélórás tűzpárbajt vívtak a rendőrökkel. Ketten közülük felrobbantották magukat, a másik kettővel - az első jelentések szerint - a rendfenntartó erők végeztek.

Későbbi beszámolók szerint egy támadó robbantotta fel magát a bejáratnál, s társai törtek be az épületbe, ahol összecsaptak a rendőrökkel. Mind a négyen automatafegyverekkel és robbanóanyagot tartalmazó övvel voltak felszerelkezve.

Az egyik áldozat civil, a másik hat rendőr volt. Az incidensnek 12 sebesültje van. Egy rendőrségi szóvivő közölte: a halottak és a sebesültek között nincs vezető beosztású kormányzósági tisztségviselő.

A hatóságok gyanúja szerint tálibok voltak a támadók. A hatalomból 2001 végén elűzött vallási fanatikusok az elmúlt egy évtizedben erőszakcselekmények sorát hajtották végre. Kiemelt célpontjaik közé tartoznak az afgán közigazgatási szervek épületei, mint ahogy az országban állomásozó nemzetköz haderő objektumai és nyugati külképviseletek is.

A hónap elején meghirdetett tavaszi offenzívájukkal igyekeznek felgyorsítani az Afganisztánban állmásozó nemzetközi haderő kivonását, és ennek érdekében várhatóan növelik öngyilkos merényleteik számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.