Tényleg Moszad-ügynök volt?

Felakasztották az iráni atomtudós gyilkosát

Iránban felakasztottak egy férfit, akit azzal vádolnak, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Moszad megbízásából két évvel ezelőtt megölt egy atomfizikust - jelentette kedden a teheráni média.

2012.05.15 07:46MTI

A híradások szerint a 24 éves Madzsid Dzsamali Fasit tavaly augusztusban ítélték halálra, és kedd reggel végezték ki.

Maszúd Ali Mohammadit, a Teheráni Egyetem atomfizikusát 2010 januárjában ölték meg. A tettes távirányítással robbantotta fel a házánál parkoló motorbiciklire erősített pokolgépet, amikor az áldozat a közelébe ért.

Az elmúlt években legalább öt atomtudóst öltek meg Iránban. Teherán azt állítja, hogy a gyilkosságok mögött Izrael és az Egyesült Államok áll, ilyen titkos akciókkal próbálják megakadályozni az iráni atomprogram folytatását. Maszúd Ali Mohammadi nyilvánosan sosem beszélt arról, hogy köze volt az iráni atomprogramhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.