Kéthetes "edzés" kezdődött a szigetországnál

Nem Kína a képzeletbeli ellenség a Fülöp-szigeteki hadgyakorlat során

Kéthetes amerikai-Fülöp-szigeteki hadgyakorlat kezdődött hétfőn a délkelet-ázsiai szigetországban és környékén, csaknem 7000 katona részvételével.

2012.04.16 08:22MTI

A két hadvezetés fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a gyakorlaton nem Kína a képzeletbeli ellenség.
   
Emmanuel Garcia őrnagy, Fülöp-szigeteki katonai szóvivő elmondta, hogy az évenként megrendezett, Vállvetve nevű gyakorlaton idén egyebek mellett szerepel egy olyan helyzet, amelyben Fülöp-szigeteki katonák amerikai támogatással visszafoglalnak egy olajfúró tornyot terroristáktól a Dél-kínai-tengeren.
   
Curtis Hill amerikai tengerészgyalogos alezredes arról számolt be, hogy a gyakorlat többi részében főleg a humanitárius segítségnyújtást és a katasztrófaelhárítást gyakorolják.
   
Kínának nem tetszik, hogy az Egyesült Államok a Dél-kínai-tenger közelében tart hadgyakorlatot, ahol Pekingnek területi vitája van a Fülöp-szigetekkel és négy másik országgal, és ennek a nemtetszésének időnként hangot is ad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.