Zarándokok elleni támadások

Több mint hatszázan haltak meg felekezetközi erőszakban Irakban

A Szíriában több mint egy éve tartó felfordulás a szomszédos Irakban is táptalaja lehet az erőszaknak: ez utóbbi országban több mint hatszáz halálos áldozatot követeltek a vallási indíttatású támadások az idei első negyedévben - közölte egy ENSZ-diplomata a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén.

2012.04.11 11:22MTI

Martin Kobler, az ENSZ iraki különmegbízottja a világszervezet New York-i székházában, helyi idő szerint kedden elmondta: az idei első három hónapban Irakban folytatódtak a zarándokok elleni támadások, aminek következtében 613 civil halt meg, további 1835 pedig megsebesült. Az áldozatok száma valamivel kevesebb a tavalyi első negyedévinél.

Hamid al-Bajati, Irak ENSZ-nagykövete a BT-ülésen óva intett attól, hogy az al-Kaida nemzetközi - szunnita - muzulmán terrorista hálózat vagy más terrorista csoportok eltérítsék eddigi irányától az arab országokban elindult forradalmi hullámot. A diplomata egyúttal azt hangoztatta, hogy országa az amerikai haderő múlt év végi kivonása után a "demokratikus politikai folyamat" új szakaszába lépett, mivel egyes arab országok addig nem voltak hajlandóak helyreállítani diplomáciai kapcsolataikat Irakkal, amíg ott amerikai csapatok állomásoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.