Újabb pakisztáni politikust akartak megölni

Két merényletre készülő férfi meghalt Pakisztánban

Életét vesztette két, öngyilkos merényletre készülő férfi vasárnap egy vezető pakisztáni politikus háza közelében történt robbanásban - közölte a helyi rendőrség.

2007.12.30 10:28MTI

A feltételezések szerint a két férfi Muhammad Ijaz ul-Hakk volt vallásügyi miniszter Bahávalnagar városában lévő otthonánál készült merényletet végrehajtani, de pokolgépük idő előtt felrobbant. A rendőrség elképzelhetőnek tartja, hogy a támadók balesetet szenvedtek motorbiciklijükkel, és emiatt történt a robbanás. A kormányzó Pakisztáni Muzulmán Liga egyik vezető alakjának tekinthető Muhammad Ijaz ul-Hakk az incidens idején nem tartózkodott a környéken.

A támadás célpontjának tartott exminiszter apja volt Zia ul-Hakk, a hadsereg egykori főparancsnoka, aki 1977-ben megdöntötte Benazir Bhutto édesapját, Zulfikar Ali Bhuttó volt miniszterelnököt, és két évvel később kivégeztette.

A vasárnapi lett volna az első merénylet Pakisztánban azóta, hogy csütörtökön meggyilkolták az ellenzék vezérét, Benazir Bhuttót. Erőszakos halála az egész országban zavargáshullámot váltott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.